Wind Challenge van start!

Het is woensdagochtend op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Een stralende dag, stervenskoud en genoeg wind om onze kleine Urban Wind molentjes lekker te laten draaien. De perfecte dag voor de kick off van de allereerste Wind Challenge. Vol enthousiasme staan de Urban Winders klaar om de Wind Challengers te ontvangen. Het idee dat 1,5 jaar geleden voor het eerst bedacht was komt nu eindelijk tot uitvoering.

De Wind Challenge is een wedstrijd georganiseerd vanuit het Alliander initiatief Urban Wind in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).  Voor de Challenge gaan de elektrotechniek studenten van de HAN in teams de handen in één slaan om de kleine Urban Wind windmolens te optimaliseren. In drie groepjes van 5 gaan ze de omvormer van de molen verbeteren en een interface maken waarmee de wind opwek gemakkelijk kan worden afgelezen. De Challenge loopt tot de zomervakantie, dus de studenten hebben 4 maanden om hun windmolen de beste te maken. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde prijs: de Alliander Experience.

De kick-off begon natuurlijk met een super mooie bedrijfspresentatie door Robert-Jan van der Laan, die werd afgesloten met een quiz. Vervolgens kregen de studenten een presentatie over de Wind Challenge door Barbara Droste. Daarna mochten ze de verschillende soorten omvormers bekijken die waren meegenomen door Jan Bozelie. De kick-off werd afgesloten met een rondleiding bij de windmolentjes buiten en een groepsfoto. We hebben er allemaal super veel zin in. Maar nu eerst een weekje Carnaval vieren!