Lopende projecten

Laat Maar Waaien 3

Laat Maar Waaien 3 is een feit! Van 4 tot en met 15 juni gaan we met basisschool kinderen uit de regio Rheden weer molens opbouwen en lesjes geven over duurzame energie en techniek.

Dit is alweer de 3e editie van hét project waar Urban Wind ooit mee is begonnen. Met steun van de gemeente Rheden en bedrijventerrein de Beemd, kunnen we dit keer een nog grotere editie neerzetten met een showcase van wind, zon en waterkracht!

In de schetsen is te zien hoe het project er uit komt te zien!

 

 

De partners die betrokken zijn in dit project:

 


The Green Village
Op dit moment zijn er op The Green Village in Delft twee van onze micro-windmolens opgesteld. The Green Village is een proeftuin waar meerdere innovaties geëxposeerd worden. Op dit moment zijn er zelfs vier woningen voor studenten gebouwd, waar daadwerkelijk in gewoond wordt. We hebben de molens aangesloten op deze studentenwoningen. We willen hier het volgende gaan testen:

  • Bekijken hoe de sociale acceptatie van de windmolentjes beoordeeld wordt door bezoekers van The Green Village
  • De technische haalbaarheid onderzoeken van aansluiting van onze molentjes op een gelijkspanningsnetwerk
  • Onderzoeken of het leveren van gelijkspanning gunstiger is voor de opbrengst
  • Het produceren van een powercurve van een veldopstelling

De partners die betrokken zijn in het project:


Urban Wind op festivals

We zijn druk bezig om onze windmolens bij festivals op de kaart te zetten om op deze manier de bewustwording over windenergie te versterken! Festivals bieden een mooie kans om een groot en breed publiek te bereiken. We doen dit in samenwerking met UMEF. UMEF heeft ruime ervaring met het verduurzamen van festivals en onze kleine windmolentjes zijn een mooie aanvulling op hun plug’n’play-installaties. Door de samenwerking met UMEF kunnen we meerdere festivals bereiken en hopen we om dit jaar al op verschillende festivals te kunnen staan! Wanneer jij ook windmolentjes op jouw festival zou willen plaatsen kun je contact opnemen met UMEF, contactgegevens zijn bereikbaar via onderstaande link.

De partners die betrokken zijn in het project:


Wind Challenge

We willen meerdere studententeams van hogescholen en/of universiteiten uitdagen om zoveel mogelijk elektriciteit op te wekken met een van onze windmolens. De teams zijn geheel vrij in de keuzes die ze maken, zolang ze maar met onze molen elektriciteit opwekken. We organiseren 2 dagen: de kennismaking/uitleg/uitdeel dag en de Challenge dag. Het winnende team krijgt uiteindelijk een ontzettend mooie en leuke prijs!

De partners die betrokken zijn in het project zijn: